Sportnap az oviban

Sportnap az oviban

Sportnap / Házi futballbajnokság / labdajáték

A labda méretétől, színétől, állagától függetlenül egy szinte megmagyarázhatatlan vonzáserővel bír a gyermekek fölött. Szeretik dobni, gurítani, pattogtatni, rúgni és még megannyi más lehetőséget biztosít az önfeledt és fejlesztő játékra.

Talán a labda iránti szeretetüknek is köszönhető, hogy immáron második alkalommal zajlott sikeresen az óvoda házi futballbajnoksága.

A Boldog Brenner János Óvoda Hollán utcai telephelyének dolgozói és gyermekei nagy lelkesedéssel vettek részt a júniusban megrendezésre kerülő sportnapon. Az alkalomra nem csupán az óvoda udvara borult díszbe, de a gyermekek és a dolgozók is sportruhát öltve, arcfestéssel várták a mérkőzéseket.

A sportnapra jelentkező gyermekek – kicsik és nagyok egyaránt – fáradtságot nem ismerve vettek részt a mérkőzéseken. Örömmel, önfeledten és jókedvvel játszottak mindvégig. Az elképesztően jó hangulatot csak tetőzte a sportoló társaiknak szurkoló gyermekek és dolgozók.
A délelőtt egyik nagy pillanata volt, amikor az óvó nénik is bekapcsolódtak, és igazi öröm játékká vált minden. Természetesen az esemény zárásaként nem maradhatott el a jól megérdemelt és kiérdemelt jutalmazás sem. Csodálatos érzés volt együtt játszani, nevetni, egymásnak szurkolni. A program végén hosszasan hallható taps pedig szólt minden jelenlévőnek, legyen szó futballozóról, szurkolóról, segítőről, háttérben figyelőről. Hiszen az esemény nem jöhetett volna létre, ha nem támogatjuk egymást, a gyermekeket, a sport iránti szeretetünket.
A labda tényleg csak egy játék? Sokkal több annál! Egy olyan csodaeszköz, amely kortól, nemtől függetlenül mindenkit megmozgat, játékosságra késztet, játékra tanít, lehetőségeket ad és közösségeket, emberi kapcsolatokat épít.

Reményekkel telve nézünk előre, és bízunk abban, hogy az esemény nem csupán a gyermekek sport és labdajáték iránti szeretetét erősítette, hanem a gyermeki barátságok megerősítéséhez és kialakulásához is hozzásegített.

Szombathely, 2022.06.17.
Pungor Julianna