Szent Mártonra emlékezve…

Szent Mártonra emlékezve...

„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba.”
Teréz anya

Szent Márton élete, munkássága, elhivatottsága példaértékű volt annak idején is és a mai életünk során egyaránt. Tudjuk mit jelent az empátia, a felebaráti szeretet, a segítőkészség, a feltétel nélküli és viszonzatlan őszinte szívjóság, bizalom, ugyanakkor sajnos gyakorta bennünk marad ez a tudás és egyre ritkábban kerül kifejezésre. Novemberben Szent Márton püspökre emlékezve mindez valamelyest felszínre kerül és emlékeztet minket keresztényi kötelességeinkre.


2019.11.11-én délelőtt a Boldog Brenner János Óvoda Katica csoportja dobjátékkal fűszerezve, vidám versével hívta vásári mulatságba a Halacska, Szivárvány és Csodabogyó csoport gyermekeit és dolgozóit.


„Katicák mostan a híreket dobolják,
s vásári mulatságba hívják az óvoda apraja nagyját.
Míves portékák, vásárfia nélkül senki haza ne térjen,
fizetségül csupán egy gyümölcsöt adjon érte.”


A vidám hangulat nem hagyott alább, s folytatódott délután a lampionos felvonuláson, melyen a gyermekek már a szülők, családtagok kíséretében vettek részt. Márton kifli és meleg tea segítette az önfeledt beszélgetéseket, a kellemes hangulat kialakulását.
Egy igazán lélekemelő, kellemes kikapcsolódást nyújtó napról mesélhetünk, melyből bátran töltekezhetünk a mindennapok során.


Pungor Julianna