Egy „Boldog – nap”

Egy „Boldog – nap”

A hagyományokhoz híven április utolsó napján a Boldog Brenner János Óvoda apraja-nagyja intézményük névadójára emlékezett.

 A szervezők egy olyan programot álmodtak meg, ahol a gyerekek a meghívott vendégekkel együtt önfeledten, játékosan, de mégis mély lelki tartalmakban gazdagodva idézhették fel névadójuk alakját, illetve ünnepelhették a nagy óvodai közösség összetartó erejét. Ezen a napon megvalósult az a jézusi mondat is, hogy „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” Nagy sokaság vett részt az emléknapon, hisz a két szombathelyi telephely mellett a nardai és a pornóapáti tagóvoda is jelen volt.

A programot Pintérné László Ildikó köszöntője nyitotta meg, majd dr. Székely János Püspök atya egy tanulságos történetet mesélt el. Ebben arra hívta fel a figyelmet: ahogy a kicsi gyertyaláng fénye képes megtölteni egy hatalmas termet, úgy Brenner János atya élete is ezt a példát állítja elénk, és nekünk is így kell élni a mindennapjainkat. Ezután a Kicsi vagyok én, mégse félek én című keresztény gyermekdal csendült fel közösen Nagy Gergely gitárkíséretével.

A megnyitó után nyolc állomáson keresztül interaktív foglalkozások várták a gyerekeket, melyet forgószínpad-szerűen bonyolítottak le a szervezők. Négy állomás tematikáját egy-egy bibliai történet adta: Jézus, a jó Pásztor; Jézus és a gyerekek; A vihar lecsendesítése; valamint a Noé bárkája. Két állomás pedig Boldog Brenner János alakjához és életpéldájához kapcsolódott. Egy helyszínen a témákhoz igazodó játékok: képkirakók, memória játékok, színezők, képes könyvek nyújtottak tartalmas időtöltést az ovisoknak, egy másik helyszínen pedig mozdulatokkal kísért, közös éneklés várta a résztvevőket. Püspök atya minden helyszínt bejárt vendégeivel, bekapcsolódott a tevékenységekbe, beszélgetett a gyerekekkel és szentképet ajándékozott a nap emlékére.

A szünetekben jól esett a finom citromos tea, amivel a Dadus nénik és a Pedagógiai asszisztens kollégák kínálták meg a gyerekeket.

A sok szép pillanatot és tartalmas együttlétet megörökítő fotók mellé idén légi felvétel is készült. A nap zárásaként a résztvevő csoportok Brenner Jánost ábrázoló kép köré gyülekeztek sugár alakzatban, és egy drónnal készült felvétel is megörökítette óvodánk sokaságát. Az óvoda vezetője megköszönte minden résztvevőnek a szeretetteljes és lelkes közreműködést, majd végezetül az Áldjátok Istent kezdetű hálaadó ének csendült fel közösen.

                                               Horváth Katalin Tímea és Rábáné Mészáros Rita szervezők