Vízkereszt ünnepe

Vízkereszt ünnepe

A hosszú téli szünet után ünnepi alkalomra gyűlt össze a Boldog Brenner János Óvoda Bem József utcai közössége 2024. január 8-án délelőtt. A karácsonyi ünnepkör lezárásaként Vízkereszt napjára emlékeztünk, elsősorban arra az eseményre, melynek során a napkeleti bölcsek – követve a különleges csillagot- hódolatukat fejezték ki a kis Jézus előtt.

A gyerekekkel együtt idéztük fel az ismert betlehemi történetet: közös imádsággal, énekekkel, bábokkal keltek életre a szereplők. Karácsonykor egy kis gyermek születését ünnepli a világ, éppen ezért születésnapra illik ajándékkal kedveskedni az ünnepeltnek. Így tettek a pásztorok és a három királyok is. Mit adhatunk mi a betlehemi kisdednek? Erre a kérdésre azonnal érkeztek a gyermeki válaszok: szeretetet, békességet, megbocsátást, szófogadást, tiszta szívet.

„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16) Ennek az isteni szeretetnek a megnyilvánulásaként –szakítva az eddigi hagyományokkal -, Három király ünnepén kapták meg az óvodások a karácsonyi ajándékokat, amiket boldogan vettek birtokba.

Pár nappal később a házszentelés szertartására is sor került. Gombos Bálint Tibor atya megáldotta az óvoda helyiségeit és az ott tartózkodókat, valamint felkerült az ajtók fölé a megszokott betűk és számok felirata: 20 G M B 24. Vagyis „Krisztus áldja meg e hajlékot”.

                                                                      Rábáné Mészáros Rita