Csúnya karácsonyi pulcsiban megyek gyógyítókért…

Csúnya karácsonyi pulcsiban megyek gyógyítókért...

„Legyen gondunk rá, hogy szeretetre és jótettekre buzdítsuk egymást…” Zsidók 10:24-25,

Immáron hagyománnyá vált, hogy minden évben részt vegyünk egy rendkívül nemes, szép kezdeményezésben, amellyel a Gyermekgyógyítók (Magyar Gyermekonkológiai Hálózat) munkáját és a gyermekek testi – lelki gyógyulását segíthetjük.

Természetesen ez idén sem maradhatott el, ki – ki a saját lehetőségeihez mérten, hiszen nem csupán anyagiakban lehet támogatni a kezdeményezést, hanem a megadott napon „csúnya karácsonyi pulcsit” öltve, szolidarítva is kifejezhetjük támogatásunkat. Mindez a nemes gesztuson túl igazi közösségi élményt ad a gyermeknek és a felnőtteknek egyaránt. Fontos tudni a gyermekeknek is, hogy ők is tudnak segíteni, erőt adni kicsi beteg társaiknak akár egy kép készítésével, mosolyogva, szeretetet sugározva. Nekünk felnőtteknek pedig fontos feladatunk, hogy irányt mutassunk a gyermekeknek, és lehetőségeket teremtsünk a jótettek, a kedvesség, az önzetlen segítségnyújtás különböző formáira.

A Boldog Brenner János Óvoda Hollán telephelyének közössége igyekezett az idei évben is sok gyermek és felnőtt arcára mosolyt csalni, szívükbe pedig örömöt, kedvességet varázsolni.

Bízunk benne, hogy sikerrel jártunk! 

Pungor Julianna