Versmondó verseny a Boldog Brenner János Óvoda (Bem József utca)

 Versmondó verseny a Boldog Brenner János Óvoda (Bem József utca)

Az idei nevelési évben már hét óvodai csoporttal működik intézményünk. A megnövekedett gyermeklétszám miatt az óvoda vezetése úgy döntött, hogy a vers-és mesemondó versenyt külön-külön rendezzük meg a két telephelyen. Így a hagyományoknak megfelelően 2018. november 15-én, csütörtökön délelőtt a Bem József utcai telephelyen került megrendezésre az óvodai szavalóverseny.

A Szív csoportban gyűltünk össze a délelőtt folyamán, ahol azok a gyerekek vehettek részt a megmérettetésen, akik a saját csoportjukban a legügyesebben szerepeltek. Örömünkre a legkisebbek közül is volt két bátor vállalkozó, így összesen 11 versmondó mérhette össze rátermettségét, tudását. A zsűri tagjai közt foglalt helyet Gombos Bálint atya, Rátkainé Pálfi Zita, Pintérné László Ildikó és Tóthné Jászberényi Judit. A szereplő gyerekek bátran, hangosan, örömmel adták elő produkciójukat. A versek elhangzása után a zsűri tagjai visszavonultak, hogy meghozzák döntésüket. A várakozás perceiben rögtönzött kívánságműsort rendeztünk. A gyerekek kérései alapján ismert és kedvelt gyermekdalokat énekelt az óvoda apraja-nagyja. Majd találós kérdéseket fejthettek meg mesehősökről.

Végül a zsűrinek is sikerült döntenie, és kialakult a végeredmény.

A Boldog Brenner János Óvoda versmondó versenyén I. helyezett lett: Gombás Norina

1. helyezett lett: Németh Nóra

2. helyezett lett: Pálfi Adél

Különdíjat kapott: Ivánfai Bendegúz és Török Emili.

Emléklapot kapott: Péter Bence, Horváth Sára, Nagy Benedek, Nagy Gergő, Horváth-Feiner Ádám, Schatzl Dóra.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy a legfőbb szempontok a következőek voltak a döntés meghozatalában: bátor kiállás, élvezhető előadásmód, szemkontaktus létesítése a közönséggel, örömteli szereplés.

A Weöres Sándor versmondó versenyen óvodánkat Gombás Norina fogja képviselni, akinek jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk. Szép és tartalmas délelőttöt töltöttünk el közösen, és minden szereplőnek szívből gratulálunk!

 

                                                                                            Rábáné Mészáros Rita
az Anyanyelvi Munkaközösség vezetője